Sloviti newyorški glasbenik, ki se predstavlja pod vzdevkom Goli kavboj, je poskrbel za še en nepozaben nastop: sredi nedavnega snežnega meteža, ki je zajel severovzhodno obalo ZDA, je namreč nastopil zgolj v svoji značilni opravi (spodnjicah, kavbojskih škornjih in klobuku) in s svojo kitaro.

Zaradi močnega sneženja so Johna Burcka, kot je glasbenikovo pravo ime, med igranjem opazovali le posamezni komunalni delavci, vozniki mestnih avtobusov ter gasilci in reševalci, ki so se takrat po službenih dolžnostih znašli na trgu Times Square – vsi drugi so se snežnemu neurju raje umaknili na suho, pa tudi sicer so mestne oblasti prebivalce pozivale, naj se po opravkih odpravijo, le če je to res nujno.

Danes 50-letni Goli kavboj že desetletja nastopa po ulicah ameriških velemest (začel je v Los Angelesu, nato pa se preselil na vzhodno obalo, v New York). Tradicionalno nastopa pomanjkljivo oblečen, a v tako zimskih razmerah ga do zdaj še niso videli igrati.

V zadnjih dveh dneh je sicer severovzhod ZDA prekrila debela snežna odeja, v New Yorku je zapadlo več kot 30 centimetrov snega, vremenoslovci pa napovedujejo, da se bo sneženje še nadaljevalo in da bi lahko na koncu snežna odeja merila tudi več kot 60 cm.

Goli kavboj tokrat igral sredi snežnega meteža