Pevska diva očitno spet
Pevska diva očitno spet "ni bila pozorna", kdo jo plačuje za nastop. Foto: EPA
Mariah Carey
Careyjeva se na obtožbe še ni odzvala. Foto: EPA
Careyjeva je v svoji karieri osvojila številne nagrade. Foto: EPA

16. decembra je Careyjeva priletela v angolsko prestolnico Luando, da bi na drugem tradicionalnem slavnostnem dogodku Baile Vermelho, katerega cilj je "zbirati sredstva in iskati dolgoročna partnerstva, ki bi lahko pomagale angolskemu Rdečemu križu", nastopila kot posebna gostja.

Njen pevski vložek je pomagal, da so na dogodku zbrali 65.000 ameriških dolarjev. Poleg tega je pod sponzorstvom angolskega ponudnika telekomunikacijskih storitev Unitel priredila še koncert na enem izmed njihovih stadionov. Lokalna novičarska spletna stran Platina Line je objavila številne fotografije z dogodka.

Med drugim tudi fotografije, kjer je mogoče videti, kako Careyjeva poje v modrčku in Božičkovi opremi. A še več. Fotografski objektiv jo je ujel tudi v družbi predsednice angolskega Rdečega križa Isabel dos Santos, hčerke angolskega predsednika.

"Princesa" Isabel in njena zgodba
Kot je poudarila organizacija za človekove pravice, je dos Santos na čelu države že od leta 1979. Njegova hčerka Isabel pa je znana tudi pod vzdevkom "princesa", saj je najbogatejša ženska v Afriki in hkrati solastnica Unitela. Po študiju v Londonu si je Isabel nakopičila bogastvo v vrednosti milijarde ameriških dolarjev. Po besedah kritikov pa gre za denar, ki si ga je prilastila s korupcijo. Po drugi strani pa večina Angolcev živi iz dneva v dan z manj kot dvema ameriškima dolarjema.

"Mariah Carey kar ni dovolj diktatorskega denarja, saj naj bi tokrat zaslužila več kot milijon ameriških dolarjev," je dejal po poročanju spletnega portala Gulf News Thor Halvorssen, predsednik organizacije za človekove pravice Human Rights Foundation, ki ima svoj sedež v New Yorku. "Je del žalostnega paketa mednarodnih umetnikov, ki ga je kupila neusmiljena policijska država, da bi zabavala in oprala nepotizem pri najvišjih instancah v državi," je še dodal.

Že drugi "spodrsljaj" za Careyjevo?
To pa ni prvič, ko se je Careyjeva znašla pod drobnogledom zaradi nastopanja na koncertih, ki so jih plačali diktatorji. Glasbena diva je leta 2008 nastopila na zasebnem koncertu Moamerja Gadafija na Karibih. Pozneje je priznala, da se počuti strašno neprijetno, ker je od diktatorja dobila milijon dolarjev honorarja za nastop. Ob tem pa je še sklenila, da bo bolj pozorna v prihodnje, komu prepeva.

Pevka in njeni predstavniki se na obtožbe še niso odzvali.