Na Nizozemskem so leta 2007 izdelali tudi največji balon - kondom na svetu, ki je meril kar 33 metrov. Foto: EPA
Na Nizozemskem so leta 2007 izdelali tudi največji balon - kondom na svetu, ki je meril kar 33 metrov. Foto: EPA

Erotična trgovina De Condoomfabriek (Tovarna kondomov) iz Amsterdama je sporočila, da želi tako opozoriti na spolno prenosljive bolezni, nezaželene nosečnosti in nasprotovanje Vatikana do kontracepcijskih sredstev.

Na ovitku svojevrstnega kondoma je narisana papeževa podoba, ki vsakega spomni na trenutnega papeža Benedikta XVI., čeprav je obraz nekoliko zabrisan. Sliko obkroža pomenljiv napis: "Jaz sem rekel ne! Mi pravimo da!"

Bi šli kondomi Benedikt za med?
Podoben predlog o "papeževem kondomu" je konec aprila v Veliki Britaniji zakuhal pravi diplomatski škandal. Britansko zunanje ministrstvo se je bilo namreč prisiljeno opravičiti za "nespametni" dokument, v katerem je bilo zapisano, da bi morala Velika Britanija prihajajoči papežev obisk, na Otok prihaja septembra, pospremiti s prodajo kondomov Benedikt.

Uradno sporočilo, naslovljeno "Na idealnem obisku bi ...", je bilo po besedah ministrstva plod neokusne šale mlajše skupine uslužbencev o obisku Benedikta XVI., v njem pa je bilo zapisano, da bi svetega očeta povabili, naj odpre kliniko za splav, blagoslovi istospolno poroko in začne prodajati po sebi imenovano linijo kondomov.