Messi prihaja v Pariz. Foto: Reuters
Messi prihaja v Pariz. Foto: Reuters

34-letni Messi je po 21 letih zapustil španskega prvoligaša Barcelono in podpisal dvoletno pogodbo s klubom Paris Saint-Germain (PSG).

PSG je v izjavi za javnost sporočil, da je kriptožetone, vključene v Messijev "paket dobrodošlice", priskrbelo podjetje Socios.com, ki je uradni dobavitelj žetonov navijačev za klub.

Klub ni razkril, kolikšen delež paketa predstavljajo žetoni, naj pa bi šlo za "večjo vsoto". Prav tako niso razkrili celotnega zneska paketa.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Žetoni navijačev so tip kriptovalut, ki omogočajo imetnikom, da glasujejo za večinoma manjše odločitve, vezane na njihove klube. Med klubi, ki so letos lansirali omenjene žetone, sta tudi angleški prvoligaš Manchester City in italijanski AC Milan.

Kot z bitcoini in drugimi digitalnimi valutami se tudi z žetoni navijačev lahko trguje. In prav tako so podvrženi norim nihanjem, zaradi česar nekateri finančni regulatorji izdajajo opozorila vlagateljem.

Iz PSG-ja so sporočili, da je trgovanje z njihovimi žetoni močno poskočilo takoj, ko so se pojavile prve govorice o Messijevem prestopu. PSG-jev žeton, ki ima tržno kapitalizacijo okoli 52 milijonov dolarjev, je v samo petih dneh zaradi šušljanja o Messijevem prihodu tako zrasel za več kot 130 odstotkov.