Bogatejši moški lažje uresničijo svoje spolne fantazije. Foto: EPA
Bogatejši moški lažje uresničijo svoje spolne fantazije. Foto: EPA
Britanska raziskava o spolnem nagonu je pokazala - bogatejši moški ga imajo več! Foto: EPA
Angleški moški upajo, da bodo v naslednjih petih letih zamenjali 3,4 partnerke. Foto: EPA

V raziskavi, ki je zajela pol milijona ljudi in jo je BBC naročil za svojo letošnjo serijo oddaj Skrivnosti seksa, so razkrili tudi, kaj je krivo, da se v nekoga zaljubimo.

Izsledke raziskave bodo bolj podrobno predstavili v naslednji oddaji, ki bo posvečena seksualni želji. V njej bodo med drugim razkrili tudi, da imajo ženske in moški, ki imajo višji življenjski standard, večji spolni nagon.

Takšni moški pa tudi lažje uresničijo svoje spolne fantazije. Raziskava je tudi razkrila, da 47 odstotkov moških potrebuje čustveno povezanost s partnerico, da bi lahko imeli spolne odnose, medtem ko se je s tem strinjalo kar 70 odstotkov žensk, ki je dejalo, da so čustva pred spolnim odnosom neizbežna.

Izsledki raziskave, ki so jih analizirali tudi psihologi in drugi znanstveniki, so razkrili tudi, da so moški bolj romantični od žensk.

Dve tretjini moških verjame v ljubezen na prvi pogled, v to verjame tudi 64 odstotkov žensk. Ženske menijo, da bodo v naslednjih petih letih zamenjale 1,9 spolnega partnerja, moški pa upajo na 3,4 partnerke.

Po raziskavi naj bi bili za to, da se moški zaljubi v žensko, odločilni: inteligenca ženske, zunanji videz, duhovitost in poštenost. Ženske pa najbolj cenijo duhovitost, sledijo poštenost, inteligenca, ljubeznivost in morala.