Na večer, ko je mačka izginila, družinski pes ni želel priti v hišo. Zato je lastnica Lisa King odprla vhodna vrata. Ni pa pričakovala, da bosta hišna ljubljenčka drug drugega prestrašila. Spartacus se je tako ustrašil, da jo je popihal v noč.

Družina, ki je pred štirimi leti srednje veliko mačko posvojila iz floridskega živalskega vrta, jo je iskala večino noči po bližnjih gozdovih, policija pa je prejela klic, da so jo videli nekaj kilometrov stran. Zato je tam družina namestila past: "Upamo, da se vrne," je povedal Lisin mož Dean. Policija je o pogrešani mački napisala tudi objavo na svojih družbenih omrežjih, prava senzacija pa je postala fotografija, na kateri si Spartacus ogleduje kavomat.

Živa in zdrava ter spet v objemu domačih

Spartacus, dolgouha mačka s pikastim rumenorjavim kožuhom, je bila po treh dneh iskanja končno ujeta nekaj kilometrov od doma, tamkajšnja policija pa je zapisala, da je z njo vse v najlepšem redu.

Vrnjena je bila k svoji družini, lastnica pa je na družbena omrežja že objavila videoposnetek vrnitve ljubljenčka. V eni izmed objav se je ljudem tudi zahvalila za podporo in dodala: "S to mačko imam vez, ona je moja oseba." Eksotični ljubljenček zdaj lahko ponovno preživlja svoje dni v notranji ogradi, ponoči pa raziskuje hišo.