Epidemija je pred nas postavila veliko ovir, a zaradi nje vedno znova najdemo tudi nove poti. Foto: TV Slovenija/zajem zaslona
Epidemija je pred nas postavila veliko ovir, a zaradi nje vedno znova najdemo tudi nove poti. Foto: TV Slovenija/zajem zaslona

Do četrtega nadstropja se je z dvigalom najprej povzpel vnuk, ki je tudi organiziral celotno presenečenje. Medtem ko je gospa Karolina ležala v svoji postelji, se je dvigalo počasi približalo oknu: "Nekdo prihaja ... Ku, ku ... Joooj, naši so, ha, ha, naši so. Ja, mama, živijo!"

In kot se za rojstni dan spodobi, seveda niso bili praznih rok – najprej je prejela velik, lep šopek. "Hvala, kje pa ste, ali ste na lojtri?" "Na dvigalu, v košari," je slišati pogovor na posnetku.

Presenečenjem pa kar ni in ni bilo konca: "Zdaj je pa eden več. Ja, zdaj smo pa trije," so se drug za drugim do četrtega nadstropja povzpeli vsi svojci, ki so ji želeli čestitati za njenih 96 let.

"Vse najboljše za te, vse najboljše za te, vse najboljše, draga mama, vse najboljše za te," so ji tudi zapeli.

In ko se je rojstnodnevni podvig končal, je gospa Karolina le stežka strnila svoje presrečne misli. "Takega presenečenja pa še nisem imela," je priznala.

posnetki: Sorodniki in zaposleni v DSO Janka Benedika

Radovljica: Sorodniki v domu starejših pripravili presenečenje Karolini Zadravec