Ameriška Uprava za transportno varnost (TSA) je, kot vsako leto, objavila seznam desetih najbizarnejših zaseženih predmetov na letališčih po ZDA.

In "vloženi" mladiček morskega psa se je uvrstil šele na šesto mesto, tik za dimno granato.

Agenti TSA-ja so ga odkrili med pregledom prtljage na letališču v Syracusu (zvezna država New York) jeseni, težava pa ni bila v živali, temveč v kemikaliji, v kateri je "plaval".

"Kemikalije se uvrščajo pod nevarne materiale in so kot take prepovedana vsebina prtljage," so pojasnili pri TSA-ju. Pri tem pa priporočili vsem, ki bi se še kdaj namenili prevažati morskega psa, naj ta plava v vodi, ne kemični raztopini.

Na vrhu pristala ljubezen

Med preostalimi zaseženimi predmeti so se znašli še frača, knjiga, ki je med platnicami skrivala nože, in jurišna puška. TSA prepoveduje vnos kakršnega koli orožja na letala, vključno s solzivcem.

Pri vrhu seznama so se znašli še klasični strogo prepovedani izdelki – mamila in razstreliva. Na četrtem mestu je pristala marihuana, skrita v embalažo od šampona, na drugem pa doma narejena sončna celica.

In številka ena lanskega leta? Povsem nepričakovano – ljubezen.

Na letališču v Newarku sta se namreč zaljubila TSA-jeva agenta, zadolžena za pse vohljače, in se poročila v prisotnosti svojih psov Obelixa in Prota, izučenih za zaznavanje razstreliv v prtljagi.

"Psa ne samo, da sta sposobna zavohati razstrelivo, sposobna sta tudi zaznati ljubezen, ko jo vidita," so zapisali pri TSA-ju na Instagramu.