Jupiter se bo poravnal s Plutonom. To pa bo povzročilo trenutke breztežnosti na Zemlji, je zatrjeval astronavt. Foto: EPA
Jupiter se bo poravnal s Plutonom. To pa bo povzročilo trenutke breztežnosti na Zemlji, je zatrjeval astronavt. Foto: EPA
Marsikdo je hotel kupiti drevo, na katerem rastejo špageti. Foto: EPA
S katero roko ga pa vi jeste? Z levo ali z desno? Foto: EPA

Najbolj odmevne so, seveda, šale, ki si jih privoščijo mediji. Leta 1979 je britanski astronavt Patrick Moore na nekem radiu povedal, da se bo zgodilo nekaj neverjetnega.

Pluton in Jupiter naj bi se poravnala v linijo, kar naj bi pomenilo, da v tistem trenutku na Zemlji ne bi bilo gravitacije. Tisti, ki bodo v pravem trenutku skočili v zrak, bodo doživeli občutek lebdenja, je zatrdil Moore. Veliko ljudi je skakalo v zrak in nato poročalo o nenavadnem doživetju.

Prvoaprilske šale smo pripravili tudi v MMC-ju.

Britanska televizijska postaja BBC je leta 1957 objavila, da je švicarskim kmetom, zahvaljujoč mili zimi, uspelo vzgojiti drevo, na katerem rastejo špageti. BBC je tistega dne prejel ogromno telefonskih klicev, saj so ljudje spraševali, kje bi lahko tudi oni kupili takšno drevo.

Najlon bo pričaral barvni svet
Leta 1962 so imeli na Švedskem samo eno televizijo, državno, ki je oddajala program v črno-beli tehniki. 1. aprila je nastopil neki tehnični mojster, ki je gledalcem pojasnil, da lahko zaradi najnovejše tehnologije spremljajo program v barvah. Vse, kar morajo storiti, je, da TV-sprejemnik pokrijejo z najlonom.

Britanski časopis The Guardian je na dan šaljivcev leta 1977 objavil reportažo na sedmih straneh, ki je govorila o desetlenici obstoja države San Serriffe, mali republiki v Indijskem oceanu, ki je menda pozna le redkokdo.

Tudi levičarji dobili svoj hamburger
Neka ameriška radijska postaja je leta 1992 objavila, da namerava Richard Nixon ponovno kandidirati za predsednika. Objavili so celo pogovor z njim, v katerem je kandidaturo napovedal tudi uradno. Izkazalo se je, da pogovor ni bil pristen, ampak je Nixona le spretno oponašal imitator Richie Little. Izmislili so si celo slogan za predsedniško kampanijo: "Nisem naredil ničesar slabega in tega ne bom več ponovil."

Ameriška prehrambna veriga Burger King je v časopisu Today objavila, da so naredili poseben hamburger za levičarje. Novi burger je bil narejen iz istih sestavin kot stari, edina razlika je bila le v tem, da so bile začimbe premaknjene za 180 stopinj. V Burger Kingu so tistega dne dobili veliko naročil za nov izdelek.