Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kot so sporočili s policijske postaje v Somersetu v Massachusettsu so policista Matta Limo prejšnji mesec poklicali v trgovino z živili, ker dve kupki nista skenirali vseh svojih nakupljenih živil.

Ko ju je Lima zaslišal, sta povedali, da se je njuna družina znašla v stiski in si ne more privoščiti vse hrane, sta pa še vedno hoteli otrokom postreči praznično večerjo. Lima jima je izdal opomin, ni pa vložil obtožnice, saj so bili vsi predmeti živila.

Nato jima je z lastnim denarjem kupil darilno kartico v vrednosti 250 dolarjev, da bi si ženski in njuna dva otroka lahko v drugi trgovini iz iste verige kupili hrano za božično večerjo, poroča BBC.

Družina hvaležna in šokirana

"Otroka sta me spominjala na moja otroka, zato sem jim moral pomagati," je povedal Lima za lokalno televizijo. "Jasno je bilo, da je družina pomoči potrebna. Ne morem si predstavljati, da greš v trgovino, pa plačaš le tisto, kar si lahko privoščiš, ne da bi otroka imela pravo božično večerjo."

"Bili so zelo hvaležni – in malce šokirani. Prepričan sem, da bi veliko ljudi v enaki situaciji pomislilo, da bo razplet drugačen, da bodo morda aretirani ali pa poslani pred sodnika."

"Vrednost darilne kartice je bila blizu vrednosti tistega, kar bi sicer nakupili. Preprosto sem storil tisto, kar se mi je zdelo prav. Tu ne gre zame, zgolj skušal sem se vživeti v družino in pokazati malce empatije," je še dejal mladi policist.