Na tekmovanju je nastopilo več sto udeleženk. Foto: Reuters
Na tekmovanju je nastopilo več sto udeleženk. Foto: Reuters

Med napeto tekmo v visokih petah ni šlo brez poškodb, nekatere tekmovalke so celo dejale, da je bila napaka, da so se udeležile tekmovanja.

"Približno šest deklet, ki so tekle malo pred mano, je padlo, zato sem morala precej paziti, da se jim nisem pridružila na tleh. Punce so vzele to tekmovanje izredno resno," je dejala ena izmed tekmovalk, ki je na nogi imela manjšo prasko.

Da ne gre le za nedolžno tekanje, priča, da so v Avstraliji zrušili svetovni rekord, ki ga je prej imela v lasti Nizozemska, saj se je prireditve udeležilo več kot 150 tekmovalk in celo nekaj tekmovalcev, ki so 80-metrsko razdaljo pretekli najhitreje na svetu.

Prva, ki je pretekla v cilj, je bila 18-letna Brittney McGlone. Prejela je 5.000 avstralskih dolarjev in seveda čevlje z visoko peto, ki so delo Terryja Biviana.

Tek v petkah tudi v Ljubljani
Ženske, ki želijo preizkusiti svoje sposobnosti v petkah, se lahko udeležijo teka, ki bo v središču Ljubljane potekal 13. septembra ob 12.00. Tek bo potekal med Trančo in Robbovim vodnjakom, zbirališče pa bo od 9.00 dalje pri Robbovem vodnjaku.