Fratarjevi, ki so v okviru dobrodelne akcije pred kratkim kupili renault 4 oz. katro Boruta Pahorja, so skladno z napovedmi začeli novo dobrodelno akcijo. Poimenovali so jo Katra – drugi krog.

Dobrodelno akcijo organizirajo z območnim združenjem Rdečega križa, izkupiček pa bodo razdelili med društvo Junaki 3. nadstropja, Inštitut zlata pentljica in Splošno bolnišnici Slovenj Gradec, ki nujno potrebuje gamakamere.

Upajo, da bodo tokrat zbrali več denarja in tako pomagali še več otrokom, ki so zboleli za rakom. "Za prodajo smo se odločili zato, ker vemo, da Slovenija zna skupaj stopiti in smo prepričani, da bomo ta znesek (znesek, ki so ga bratje donirali v prvi dobrodelni dražbi Pahorjeve katrce, op. a.) presegli. Upajmo, da bo tako," je v oddaji Dobro jutro povedal eden izmed bratov – Zlatko Fratar.

Sredstva do konca marca zbirajo na računu območnega združenja Rdečega križa, po koncu akcije pa bodo organizirali žrebanje, v katerem bodo sodelovali vsi, ki bodo nakazali dobrodelna sredstva, ne glede na višino sredstev, ki jih bodo nakazali. Po napovedih bo izmed vseh sodelujočih novega lastnika katre izžrebal Borut Pahor.

To sicer ni prva dobrodelna akcija treh bratov, je pa zaradi predsedniške katrce najbolj odmevna. Kar je za oddaljeno Koroško ključno. Skoraj 20.000 evrov so že zbrali, tri brate v katrci pa lahko ob dobrodelnih priložnostih vidite tudi na cesti.

Drugi krog prodaje katrce
Pahorjeva katrca pelje drugi dobrodelni krog
Katrca je še vedno izpravna!