Dokončni konec romance sta ovekovečila pred medijskimi kamerami. Foto: Reuters
Dokončni konec romance sta ovekovečila pred medijskimi kamerami. Foto: Reuters

Kot sta ob tem povedala, ju je eksperiment soočil z neprijetno resnico.

Par, ki prihaja iz Harkiva na vzhodu države, se je odločil, da se priklene skupaj na valentinovo, kot nekakšen obupani zadnji poskus za prekinitev začaranega kroga razhodov in pobotanj.

V sklopu eksperimenta, ki sta ga vestno dokumentirala na družabnih omrežjih, sta počela skupaj prav vse, od nakupovanja hrane do "čikpavz".

Pustovitova, ki se je sprva upirala zamisli o lisicah, ni mogla skrivati solza, ko je spregovorila o tem zadnjem razhodu.

“Mislim, da bo to dobra lekcija za naju in ostale pare, da ne ponavljajo najinih napak," je povedala za Reuters.

Kot je razkrila, je najbolj pogrešala osebni prostor, čeprav se ji je tudi zdelo, da ji njen fant ne posveča dovolj pozornosti, ko sta bila priklenjena skupaj.

"Skupaj sva bila cel dan. Od Aleksandra nisem bila deležna nobene pozornosti, ker sva bila nenehno skupaj. Nikdar mi ni rekel, da me pogreša, kar bi rada slišala," je povedala 29-letna kozmetičarka.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dosežek za v knjigo rekordov

Kudlaj po drugi strani pravi, da ne obžaluje, da se je zatekel k obupanim poskusom, da bi rešil zvezo, in da so mu lisice pomagale razumeti, da preprosto "ne razmišljata podobno".

"Nisva na enaki valovni dolžini, popolnoma drugačna sva," je povedal 33-letni prodajalec avtomobilov.

Par namerava lisice prodati na spletni dražbi, del izkupička pa nameniti v dobrodelne namene.

Lisice so jima preščipnili pred kamerami vseh osrednjih ukrajinskih medijev in predstavnikom ukrajinske knjige rekordov, ki je povedal, da nobenemu paru na svetu ni uspel podoben dosežek.

Na svoji zadnji skupni fotografiji na Instagramu, kjer sta zbrala skoraj 8000 sledilcev, stojita vsak zase, s pogledi, zastrtimi v tla.