Pred dvema tednoma je Prancerjeva začasna skrbnica Tyfanee Fortuna na družbenem omrežju Facebook objavila "oglas" za psa, za katerega skrbi in nad katerim obupuje. Dveletno čivavo je opisala tako iskreno, da se je mnogim kljub izpostavljenim neprijetnim lastnostim takoj prikupila.

Njen zapis, v katerem je Prancerja opisala kot "šest kilogramov besa" in kot "nevrotičnega psa, ki sovraži moške, živali in otroke", "ki želi biti edini otrok v družini" in občasno glasno bevska brez opaznega razloga, je nato delilo več kot 75.000 ljudi in tako je nanj naletela tudi 36-letna Ariel Davis iz New Havna v Connecticutu, ki se je ob opisu spomnila na svojega psa, ki ga je imela pred leti.

"Imela sem psa, ki sem ga posvojila pred kakšnimi sedmimi leti kot mladička. Bil je mešanec med čivavo in jack russel terierjem in je imel precej podobne lastnosti kot Prancer. Bil je malce nevrotičen, veliko je lajal in se slabo razumel z ljudmi in drugimi živalmi. Veliko sem se mu posvečala, tako da sem spoznala njegovo osebnost in se obenem veliko naučila o sebi," je po posvojitvi za ameriško pogovorno oddajo Today povedala nova Prancerjeva lastnica.

Pred tremi leti je zapadla v odvisnost, zato je morala psa med zdravljenjem oddati in se posvetiti svojemu zdravju, je pojasnila. Zdaj, po skoraj treh letih, se znova čuti dovolj močno, da bi skrbela za živo bitje. A vseeno se je pred prijavo na oglas posvetovala z bližnjimi, svojo terapevtko in pokroviteljem, nato pa v zavetišče, kjer dela Fortuna, poslala elektronsko sporočilo, v katerem se je ponudila za Prancerjevo novo "mamo".

Iskreno jim je pojasnila vse okoliščine, ki so privedle do tega, da je morala svojega prvega psa oddati in obenem zagotovila, da ima zdaj urejeno življenje in službo, nima pa otrok, drugih živali "in glede na to, da sem lezbijka, tudi moških ni v mojem življenju". Poudarila je še, da svojega prvega psa ne želi nadomestiti, si pa želi imeti nekoga v življenju, za katerega bo skrbela in mu nudila topel dom.

"Zdelo se mi je, da sva ustvarjena drug za drugega," je pozneje dejala v pogovoru za Today. To so očitno videli tudi pristojni v zavetišču, kjer so jo izbrali za Prancerjevo novo skrbnico. Zdaj je pri njej že dober teden, je pojasnila, in za zdaj se odlično razumeta ‒ kljub dejstvu, da so njuni sprehodi vse prej kot mirni. Prancerju je odprla tudi račun na Instagramu, kjer objavlja njegove fotografije.

Zadovoljni pa so tudi v zavetišču, še poroča Today. S promocijo, ki so jo dobili po zaslugi oglasa za "demonskega" Prancerja, so oddali 10 drugih psov, med njimi tudi nekaj takih, ki niso najbolj nežne narave, pravijo.