Imitatorjev menedžer je poudaril, da je bil njegov glas proti koncu nastopa že precej utrujen in hripav Foto: Reuters
Imitatorjev menedžer je poudaril, da je bil njegov glas proti koncu nastopa že precej utrujen in hripav Foto: Reuters

Njegov novi rekord v izvajanju Elvisovih skladb tako zdaj znaša 50 ur, 50 minut in 50 sekund, med nastopom pa si je lahko vsako uro vzel samo pet minut premora, da je spil kakšen požirek vode ali smutija.

Imitator Kjell Henning Bjornstad, ki je znan tudi po svojem umetniškem imenu Kjell Elvis, je maratonsko petje opravil v eni izmed pivnic v Oslu.

"Nikoli več ne bom počel česa takšnega," je 52-letnik poudaril takoj po tem, ko je dosegel rekord, ki ga je priznala tudi Guinnessova knjiga rekordov, in poudaril, da je po njegovem mnenju Presley "umrl občutno prezgodaj". Peti je začel v četrtek zjutraj, ko je prišel do konca celotnega Elvisovega repertoarja, pa je preprosto začel peti od začetka.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pod budnim zdravniškim nadzorom

Ves čas sta ga nadzorovala zdravnik in nutricionist, redno pa so mu ponujali toplo vodo z medom in limono. Odsvetovali so mu uživanje preveč kave in mu svetovali smutije in energijske ploščice, saj naj bi to pripomoglo k ohranjanju kakovostnega pevskega glasu.

To sicer za Bjornstada ni prvi Elvisov rekord, saj je v preteklosti dosegel že dva. Leta 2003 je denimo pel nepretrgom 26 ur.

Proti koncu že precej uničen glas

Njegov menedžer je pojasnil, da je Bjornstadova najljubša pesem za izvajanje na odru An American Trilogy, zelo visoko na seznamu pa je tudi Teddy Bear. Ob tem je poudaril, da je bil glasbenikov glas proti koncu tekmovanja že precej uničen in hripav.

Donacije, ki so jih zbrali v času maratonskega petja, bodo namenili gradnji bolnišnic za begunce v Mjanmaru.

Kot poroča Deutsche Welle, je bil prejšnji rekorder nemški posnemovalec Thomas "Curtis" Gaethje, ki je rekord dosegel leta 2004, znašal pa je 43 ur, 11 minut in 11 sekund.