Predanost na drugačen način. Foto: Reuters
Predanost na drugačen način. Foto: Reuters

Odkar so argentinski nogometaši osvojili lovoriko na svetovnem prvenstvu v nogometu v Katarju, je ulice Buenos Airesa preplavilo rajanje, več milijonov Argentincev so novopečene svetovne prvake pozdravili nazaj v domovino.

Zadovoljna Maria Celia. Foto: Reuters
Zadovoljna Maria Celia. Foto: Reuters

Veliko nogometnih navdušencev pa se je iz ponosa odločilo, da se neverjetnemu dosežku poklonijo in ga ovekovečijo še na drugačen način – s tetovažami, povezanimi predvsem s kapetanom argentinske reprezentance Lionelom Messijem.

Navijači so se tako odločili, da si na telesu želijo podobe, številke njegovega dresa ali pa citata nogometnega zvezdnika, ki je Argentino povedel do tretje zmage na svetovnem prvenstvu.

Tetovatorji so bili tako v zadnjih dneh zasuti z delom. "Vedel sem, da si veliko ljudi želi tetovažo Messija in ekipe, termin so rezervirali že pred finalom," je povedal tetovator Sebastian Arguello Paz in dodal, da si vseeno nikoli ni predstavljal, da bo imel po zadnji tekmi čakalno vrsto. Dan po tem, ko je Argentina po enajstmetrovkah slavila proti Franciji, naj bi ga ves čas klicali glede tetovaž Messija in argentinske zastave.

"Ko je Messi rekel: 'Kaj gledaš, butec?', sem vedela, da si bom to dala tetovirati, če zmagamo," je povedala 68-letna Maria Celia Compagno, ki stavek, ki ga je med četrtfinalom običajno molčeči Messi izrekel nizozemskemu napadalcu, zdaj ponosno nosi na podlakti. Nekateri si sicer nameravajo neizbrisno upodobiti celotno La Scaloneto, drugo poimenovanje argentinske reprezentance, ki izhaja iz imena selektorja Lionela Scalonija.