Kip stoji na začetku najbolj turistične ulice v mestu. Foto: Reuters
Kip stoji na začetku najbolj turistične ulice v mestu. Foto: Reuters

Kip je poleg svoje velikosti najspornejši zaradi drže, v kateri je kipar ovekovečil igralko. Gre namreč za znamenito sceno iz filma Sedem let skomin, kjer močan piš igralki dvigne krilo. Prav razkazovanje spodnjega perila na kipu je številne odvrnilo od njega.

Nad
Nad "razgledom" so najmanj navdušeni obiskovalci lokalne galerije. Foto: Reuters

"Absurdno je, da bom moral ob izhodu iz galerije gledati nekoga v spodnjice," je za Reuters povedal Brook Thomas, prebivalec mesta. "Glede na to, kaj vse ljudje razumejo kot vulgarno in neprimerno, me res preseneča, da je nekdo to odobril."

Kip je leta 2011 ustvaril kipar John Seward Johnson II, prvič pa so ga za kratek čas in na drugi lokaciji v mestu postavili leta 2012. Leta 2014 je nato romal v New Jersey, zdaj pa naj bi pet let ostal na trenutni lokaciji.

A civilna iniciativa za odstranitev kipa je že zbrala številne podpise in 70 tisoč dolarjev donacij. Njeni člani poleg neprimernosti kipa in njegove lokacije ne zaupajo odgovornim, da bodo kip po petih letih res odstranili.

A kljub ostrim besedam iniciative ima kip tudi veliko podpornikov, ki so ponosni na najslavnejšo prebivalko mesta. "Mislim, da govorim za veliko večino prebivalcev, ki so navdušeni nad kipom," je povedal 77-letni prebivalec mesta John McDermott. "Dober je za skupnost, dober je za posel. To bo Eifflov stolp Palm Springsa."