Do lepih stopal kar s pomočjo rib! Foto:
Do lepih stopal kar s pomočjo rib! Foto:

Pedikura z ribami je v ameriškem mestu Virginia povzročila pravi bum. John in Yvonne Ho, lastnika kozmetičnega salona Yvonne, sta novi "izum" svojim strankam ponudila pred štirimi meseci, do zdaj pa naj bi to posebno terapijo naročilo že 5.000 ljudi. "To je zelo učinkovit postopek za vsakogar, ki si želi lepa stopala," je povedal Ho.



Navdušenje strank
Nekega dne je Ho izvedel za posebne ribe, strokovno se imenujejo garra rufa, ki jih v nekaterih azijskih državah uporabljajo v medicinske namene. Sprva je bil glede njihove uporabe skeptičen, kmalu pa se je skupaj z nekaterimi svojimi stalnimi strankami odločil, da je vredno poiskusiti. "Na začetku so bile stranke nekoliko nejeverne, a nad končnimi uspehi smo bili prav vsi navdušeni," veselo razlaga Ho.

Pedikuro je priporočila vsem
33-letna Tracy Roberts je o posebni pedikuri prvič slišala na lokalni radijski postaji. Povedala je, da je bila to najboljša pedikura, ki jo je kadar koli opravila", priporočila pa jo je že vsem svojim prijateljem in sodelavcem: "Celo življenje se ukvarjam z atletiko in na nogah imam polno žuljev in otiščancev. Tokrat se mi je zgodilo prvič, da so moje noge spet lepe in naravne."