Ko je John Rainbow, ki živi v Wylamu, delu grofije Northumberland, pred kratkim prejel dnevno pošto, sprva ni opazil, da je eno izmed pisem posebno, saj se je to pomešalo s preostalo pošto, Britanec je mislil, da gre zgolj za božično voščilnico. "Opazil sem, da gre za zelo staro pismo," je povedal prejemnik nenavadnega pisma, ki je na njegovo veliko presenečenje ugotovil, da gre za skoraj 30 let staro pismo.

To je bilo namreč iz Bridgwaterja, ki je v grofiji Somerset, poslano že leta 1995 – žiga sta tako iz Bridgwaterja kot tudi Northumberlanda. "Odprli smo pismo in pomislili: 'Hudiča, to je pa malo čudno'," je povedal 60-letni upokojenec, ki z ženo v Wylamu živi od leta 2015, in dodal, da je pismo v popolnem stanju, le njegov videz je starikav. Napisano naj bi bilo namenjeno prejšnji stanovalki, ki je v hiši živela pred približno 12 leti – Valerie Jarvis-Read je na naslovu živela do približno leta 2010, od takrat pa se je že zamenjalo več lastnikov, poroča BBC.

V zapisu, ki ga je poslal že pokojni Patrick Daniel, kmet iz Somerseta, naj bi bile sicer družinske zgodbe, ki segajo tudi v leto 1880, polno je spominov na otroštvo in kako so odraščali avtorjevi otroci. Da se je pismo pojavilo šele zdaj, se pošiljateljevemu sinu Richardu zdi bizarno.

Meni namreč, da je njegov oče odgovarjal na pismo Jarvis-Read, saj je ta želela izvedeti, ali sta njuni družini morda v sorodu. "Moj oče je rekel, da je užival v branju o njeni družini in pomislil je, da bi bilo najbolje, da ji tudi sam pove o svoji," je pojasnil Richard in dodal, da je tragedija, da očetovega pisma nikoli ni dobila.

"Takšni incidenti se ne zgodijo pogosto, ne vemo, kaj se je zgodilo, da se je zgodila ta nesreča. Zelo nam je žal za morebitne nevšečnosti," je sporočil tiskovni predstavnik Royal Mail.