Kato z rešenimi mačkami. Foto: Reuters
Kato z rešenimi mačkami. Foto: Reuters

"Želim zagotoviti, da bom poskrbel za vse mačke, prav do zadnje. Ko ne bo več mačk, želim tudi sam umreti, pa naj bo to uro ali dan kasneje," je dejal.

Do zdaj je na svojem vrtu pokopal 23 mačk, še vedno pa skrbi za 41 živali – ker ne more spraviti vseh v svoj dom, jih je namestil tudi v bližnjo opuščeno stavbo. Hrano jim greje na peč na petrolej, ker pa na območju ni niti tekoče pitne vode, jo hodi iskat v bližnji gorski izvir in v javna stranišča.

57-letnik se je pred katastrofo, ki se je leta 2011 zgodila kot posledica hudega potresa in posledičnega cunamija, preživljal kot gradbenik. Z najbolj prizadetega območja se je zaradi nesreče odselilo 160.000 ljudi, Kata pa so presunile usode mnogih domačih ljubljenčkov, ki so ostali sami v izpraznjenih stavbah. "Tudi moja hiša ne bo več dolgo zdržala, saj so se zidovi začeli nagibati," je dejal.

Za živali vsak mesec zapravi skoraj 7000 evrov – največ seveda za hrano. "Posvojil" je tudi divjo svinjo, ki se sprehaja okoli njegove hiše, zato tudi zanjo kupuje pasjo hrano.