Potnikoma so oblasti po aretaciji odvzele psa in ga namestile v zavetišče. Foto: Reuters
Potnikoma so oblasti po aretaciji odvzele psa in ga namestile v zavetišče. Foto: Reuters

Letalo se je med incidentom že pomikalo po stezi za vzlet proti Floridi.

31-letnega Antonia Murdocka in 27-letno Brianno Greco so po incidentu aretirali, zatrdila pa sta, da nista imela druge izbire, ker ju kabinsko osebje ni želelo spustiti iz letala.

Murdock je dejal, da se je zelo slabo počutil, zaradi česar je prosil, naj ga spustijo iz letala – osebje naj bi mu to obljubilo, pozneje pa tega ni storilo, zato je vrata poskušal odpreti sam. Moški naj se ne bi zavedal, da gre za zasilni izhod – mislil je, da bo odprl vrata, ki vodijo na terminal. Ko je videl, da se je odprla blazina, se je skupaj s psom spustil po njej, ker se mu je v letalu vrtelo. Brianna Geco ga ni hotela pustiti samega in se mu je pridružila.

Težave na letalu sta povzročala že od začetka

Letalo se je po incidentu vrnilo do vrat, potnike pa so iz njega izpustili in namestili na druga letala. Drugi potniki v sicer skoraj praznem letalu so pojasnili, da je par težave povzročal že od začetka – nenehno sta se premeščala in poskušala najti boljše sedeže, čeprav je bilo prostora več kot dovolj. Murdock je zavrnil ukaz kabinskega osebja, naj se usede in pripne, ker naj bi trpel za posttravmatsko stresno motnjo, zaradi česar je blodil po letalu.

Oba so kmalu po aretaciji izpustili iz zapora, vzeli pa so jima psa in ga dali v zavetišče.

Tovrstni incidenti so se zgodili že večkrat

Leta 2010 si je na letališču JFK, prav tako v New Yorku, podoben izpad privoščil stevard družbe JetBlue. Najprej je po razglasnem sistemu letala preklinjal potnika, ki je bil nevljuden, pograbil pivo in odprl zasilni izhod ter se podrsal do letališče steze. Poslali so ga na zdravljenje.