Poročni zvonovi. Foto: Reuters
Poročni zvonovi. Foto: Reuters

Pred uradnim praznovanjem svetovnega dne živali, ki je 4. oktobra, so na Filipinih priredili poseben blagoslov. V parku ob nakupovalnem središču v Manili je duhovnik blagoslovil več sto domačih živali, kot so mačke, zajci, psi in morski prašički.

Blagoslov kosmatincev. Foto: Reuters
Blagoslov kosmatincev. Foto: Reuters

Medtem ko jih je poškropil z blagoslovljeno vodo, so nekateri skrbniki s svojimi ljubljenčki ostali v vozilu, drugi pa so se odločili, da priložnost izkoristijo in se obenem podružijo tudi z drugimi prisotnimi. "Blagoslovi hišnih ljubljenčkov so za nas pomembni, ker jim ta prinese zaščito, predvsem pa dobro zdravje in dolgo življenje," je dejala Paula Pacis, ki je na blagoslov pripeljala pet šicujev.

Poleg blagoslova so se nekateri štirinožci odločili, da svojo zvezo zapečatijo kar s poroko. Tako se je 15 pasjih parov, ki so bili ustrezno urejeni za posebno priložnost, nekateri pa so pred kratkim tudi dobili mladičke, sprehodilo do oltarja.

Obred je bil prvi dogodek v živo, odkar se je začela pandemija covida-19, počastili pa so svetovni dan živali, ki je namenjen predvsem poudarjanju živalskih pravic in njihove dobrobiti.