Predsednik je dejal, da je navdihujoče, da se je žrebe skotilo 30 let po razglasitvi neodvisnosti države in 140 let po ustanovitvi državne prestolnice Ašgabad.

Mladi konj, ki si ime deli z glavnim mestom Turkmenistana, je sicer potomec predsednikove najljubše kobile in legendarnega turkmenskega dirkalnega konja Ak Kana, ki ga je Gurbanguli Berdimuhamedov vzredil sam, v preteklosti pa je svojim konjem že posvetil pesem. Nov član konjske družine pa je turkmenistanskemu predsedniku služil kot navdih za novo. Sam je napisal besedilo, vnuk Kerimguli pa je znova poskrbel za uglasbitev.

Pesem z naslovom Moje belo mesto Ašgabad je bila premierno predstavljena v državnem kulturnem centru. Medtem ko so pevci in plesalci pesem izvajali, pa so se v ozadju predvajale fotografije 63-letnika, na katerih je jahal svojega najljubšega konja.

Turkmenistanska pasma konjev akhal-teke in srednjeazijski ovčar – alabai sta prepoznana kot narodna simbola, vodja Turkmenistana, ki velja za eno najbolj izoliranih in avtoritarnih držav na svetu, pa je sicer vajen uprizarjati praznovanja na račun svojih številnih športnih in glasbenih talentov.