Večina nogometnih zelenic miruje, a ne povsem vsa. Foto: EPA
Večina nogometnih zelenic miruje, a ne povsem vsa. Foto: EPA

Omenjena azijska država je eden redkih koščkov sveta, kjer nimajo uradno odkritega primera okužbe z novim koronavirusom. V tej državi so prejšnji mesec vseeno sledili smernicam Svetovne zdravstvene organizacije in prekinili nogometno prvenstvo.

V vodstvu lige so glede na zdravstveno stanje v državi prepričani, da ni razloga, da na stadionih ne bi bilo navijačev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Veliko zanimanje za nogomet v Belorusiji
Turkmenistan je po Belorusiji in Tadžikistanu tretja država nastala po razpadu Sovjetske zveze, kjer bodo nadaljevali nogometno ligo. Vse lige so trenutno tudi v soju luči mednarodne javnosti. V Evropi to posebej velja za Belorusijo, a tudi prenos superpokala v Tadžikistanu si je bilo na spletu mogoče ogledati s komentarjem v več jezikih.

Več kot 5000 primerov okužb
A vsaj za Belorusijo je znano, da ima težave s širjenjem koronavirusa, saj je tam doslej potrjenih nekaj manj kot 5000 primerov (in le 45 smrti), zato je že deležna kritik, ker oblasti niso zaprle stadionov za navijače. V Tadžikistanu pa so ligo začeli brez občinstva, pa čeprav tudi v tej državi trdijo, da še niso zasledili primera okužbe.