Številni se sprašujejo, ali bo njun zakon zdržal do konca njunih dni. Foto: EPA
Številni se sprašujejo, ali bo njun zakon zdržal do konca njunih dni. Foto: EPA
Uradno fotografiranje
Uradne fotografije so posneli v kraljevi sobi Buckinghamske palače. Foto: EPA
William in Catherine, vojvoda in vojvodinja Cambriški
Mladoporočenca sta medene tedne "odložila". Foto: EPA

V kratkem nagovoru okoli 300 svatov na večerni zabavi v Buckinghamski palači, ki je trajala vse do 3. ure zjutraj, je princ Charles po navedbah nemške tiskovne agencije dpa namignil na vedno večjo plešavost 28-letnega Williama in ocenil, da je ta najverjetneje dedna. William pa očetu ni ostal dolžen. Pošalil se je na račun očetovega vedno večjega obsega pasu.

Princ Harry, ženinova priča, se je v svojem govoru zapičil v stroške poroke in izpostavil, da je njegov starejši brat v tem pogledu vedno veljal za vzornega. Harry je sicer že na osrednji poročni slovesnosti v Westminstrski opatiji najbolj izstopal po svoji sproščenosti.

Kaj sta si mladoporočenca prišepetavala?
Ko je nevesta stopala proti oltarju, se je obrnil, se nasmehnil in bratu prišepnil: "Evo jo, prihaja!" To se v cerkvi seveda ni slišalo, je pa stavek ujela strokovnjakinja za branje z ustnic Tina Lannin, ki je razkrila še nekaj drugih petkovih skrivnih šepetov.

Tako naj bi William, ko je prvič pogledal nevesto pred oltarjem, svoji izbranki prišepnil: "Ljubka si. Videti si zelo dobro." Svojemu tastu Michaelu Middletonu pa je William - ob pogledu na skoraj 2.000 gostov v veličastni Westminstrski opatiji - hudomušno navrgel: "Pa smo razmišljali le o majhni slovesnosti v ožjem družinskem krogu."

"Poglej me. Dajva se poljubit!"
Ko sta se mladoporočenca zbrani množici pokazala na balkonu Buckinghamske palače, je nevesta dahnila: "Vav." William jo je vprašal, ali bo v redu, ona pa mu je odgovorila: "Dobro sem. Hvala." William ji je nato dejal: "Ja, ja! Veliko ljudi je spodaj. V redu? Poglej me. Dajva se poljubit, dobro? Ljubim te!"

"In kaj zdaj?" ga je malce pozneje, a še vedno na balkonu, vprašala Kate. "Mislim, da želijo več časa," je menil William. "Dajva še enkrat. Ljubim te! Še en poljub, še en poljub, v redu," je nato dodal in par se je pred navdušeno množico še drugič poljubil. "To je to. Zdaj pa gremo," je na koncu še dejal ženin, zatrjuje Lanninova.