Spremljanje poroke pred zaslona v enem od londonskih parkov. Foto: Reuters
Spremljanje poroke pred zaslona v enem od londonskih parkov. Foto: Reuters
Slavje po britanskih ulicah

Williama in njegove Catherine je na ulicah Londona spremljalo okoli 600.000 ljudi.

Ob poti, po kateri je po poroki potekala parada okoli 1.000 vojakov na čelu z mladoporočencema v kočiji, so postavljeni tudi zvočniki in veliki zasloni, na katerih so "navadni smrtniki" lahko v živo spremljali dogajanje v cerkvi ter z zadržanimi dihi dočakali tisto ključno besedico - da.

"Vzdušje v Hyde Parku, Green Parku in drugod v središču mesta, kjer si Londončani in turisti ceremonijo lahko spremljajo na veliki zaslonih, je ekstatično," je za MMC iz Londona poročal dopisnik TV Slovenija Matjaž Ambrožič in dodal, da so Britanec danes, na veliki dan, "odkrito ponosni na svojo monarhijo, ponosni na to, kar so, in osredotočeni na današnjo mega slovesnost".

Povsod po državi pripravljajo tudi t. i. poulične zabave - skupaj naj bi jih po vsem Otoku organizirali več kot 5.500 -, v okviru katerih so poroko spremljali prek malih in velikih zaslonov in nazdravljali mladoporočencema. Poroko naj bi po vsem svetu sicer spremljali več kot dve milijardi ljudi.

Poroke pa ne spremljajo samo v Londonu, televizijski prenosi so v kar 32 državah sveta, zato v zaslone napeto zrejo tudi drugod po svetu - v trgovinici v Afganistanu, z domačega kavča v Južni Afriki, v fitnes centru v Nemčiji ...

Slavje po britanskih ulicah