Foto: Reuters
Foto: Reuters

Obiskovalci so bili del raziskovalnega projekta, s katerim želijo ugotoviti, kako bi lahko prireditveni sektor varno odprli v koronačasu.

Razdeljeni so bili na šest skupin, vsaka izmed njih pa je imela drugačna navodila glede tega, koliko morajo biti oddaljeni drug od drugega, glede nošenja zaščitne maske ... Tako želijo ugotoviti, katera navodila najbolje delujejo.

Vsi gostje so morali pred vhodom v dvorano pokazati negativni test na novi koronavirus, ki ni smel biti starejši od 48 ur. Pet dni po dogodku jih bodo pozvali na novo testiranje na novi koronavirus.

Vladni svetovalci bodo zbrane podatke uporabili pri oblikovanju smernic za odprtje prireditvenega sektorja, ko bodo to dopuščale epidemične razmere. Plesni festival je del preizkusov, ki jih podpira vlada, med drugim bodo proučili, kako bi lahko organizirali poslovno konferenco, nogometno tekmo in humoristično predstavo.

"Upamo, da bo to lahko privedlo do ponovnega odprtja prizorišč," je za Reuters povedal organizator zabave v ZiggeDomu Tim Boersma. Dodal je, da so ukrepi zdaj splošni in omogočajo največ 100 obiskovalcev, če število okužb s covidom-19 pade na določeno raven. "Upamo na natančnejše ukrepe, kot je na primer omogočanje, da se ZiggoDome odpre s polovico zmogljivosti. "

Gostje so plesali na ritme didžejev Sama Feldta, Sunneryja Jamesa in Ryana Marciana. "To je neverjetno. Počutim se kot otrok, skakal sem in kričal, ko sem vstopil v dvorano. Upamo, da bomo lahko vladam po vsem svetu pokazali in dokazali, da je mogoče varno organizirati dogodke in zabave," je povedal Sunnery James.