Psička so v zavetišču, ki ga je pred osmimi leti ustanovila Rochelle Steffen in se osredotoča na pomoč živalim s posebnimi potrebami, poimenovali Narwhal, mali čarobni kosmati samorog.

Oda drugačnosti
Veterinar Brian Heuring, ki ga je pregledal, je za USA Today povedal, da še nikoli ni videl česa takega. Dejal je, da gre za najverjetneje prirojeno napako, ki se pri psih odraža z zajčjo ustnico ali izrastkom na šapi, vzroki zanjo pa niso pojasnjeni – lahko se skrivajo v dejavnikih iz okolja ali toksinih, ki jim je bila izpostavljena psičkova mama.

Rentgensko slikanje je pokazalo, da Narwhalovega repka z glavo ne povezuje nobena kost.

Veterinarji so po pregledu potrdili, da ga repek na čelu ne moti in ne boli, zato mu ga ne bodo odstranili. "Mislim, da je ta psiček priložnost, da se ljudem pokaže, da je v redu biti nenavaden," je dejal Heuring.

Vsi bi ga imeli doma
Kužka bodo še nekaj časa opazovali, nato pa ga bodo dali v posvojitev. Steffenova je pojasnila, da še ne vedo, kdaj bo mešanček jazbečarja na voljo, so pa do srede prejeli že 70 prošenj.

Na družbenih omrežjih je namreč postal velika senzacija, z njim povezane objave na Facebooku dobivajo na tisoče komentarjev in delitev.