V Calderdalu sta golfiste presenetila dva velika pujsa. Svinji, ki naj bi bili vrste vietnamski prašič, sta igrišče za golf zavzeli kar dvakrat. Prvič jo je skupil golfist, ki je zaradi ubežnikov na nogah utrpel praske.

Nekaj dni pozneje pa sta pobegla pujsa na igrišču pri 9. luknji povzročila še večji kaos – iz gozda sta pridrvela na zelenice kluba Lightcliffe Golf, prevračala vozičke s palicami za golf, poškodovala pa sta tudi zaposlenega, ki ju je poskušal pregnati z zelenice. V bolnišnici so poskrbeli, da sta bila oba poškodovana, ki sta utrpela manjše poškodbe, zaščitena pred tetanusom, njune rane pa so skrbno očistili, poroča Independent.

"Bilo je kot v scenariju za komedijo"

Klub je moral začasno zapreti svoja vrata, tako da svoje igre ni končalo približno 15 golfistov. "Ker sta se potikala naokoli in zavzela igrišče, smo morali zapreti," je dejala Judith Crowther, direktorica kluba, in poudarila, da obiskovalca očitno nista želela oditi.

Črna prašiča sta bila na prostosti kar šest ur, dokler ju ni ujela policija, ker sta ustavljala promet. Svinji, ki sta privihrali na zelenice, s kopanjem majhnih lukenj pa sta eno izmed njih poškodovali, naj ne bi bili doma na bližnji kmetiji, tako pa lastnik za zdaj ostaja neznan. "Bilo je kot v scenariju za komedijo, ki si ga ne bi mogel zamisliti, četudi bi poskusil," so incident še opisali v klubu.