Lento "Gospe Šrilanke" (Mrs Sri Lanka) so na izboru, ki ga je v nedeljo prenašala tamkajšnja državna televizija, med gosti pa je bila tudi premierjeva soproga, podelili Pušpiki De Silvi.

A le nekaj trenutkov pozneje je Caroline Jurie, zmagovalka iz leta 2019, De Silvi krono zaplenila, češ da je ne more nositi, ker da je ločena. Pravila izbora navajajo, da morajo biti vse kandidatke poročene.

"Obstaja pravilo, ki ločene ženske izključuje iz tekmovanja, zato posredujem, da krono predam drugouvrščeni," je povedala Caroline Džurie občinstvu. Krono je nato ob objokani De Silvi dala na glavo prve spremljevalke, nakar je De Silva razburjena odkorakala z odra.

Naziv najlepše Šrilančanke so zdaj De Silvi vrnili, potem ko so organizatorji izbora potrdili, da ni ločenka – sta se pa s soprogom razšla, poroča BBC. Ob tem so se ji opravičili.

Direktor izbora: To je sramota

De Silva je na Facebooku zapisala, da je po incidentu, ki je sledil v zaodrju, morala v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli poškodbe glave.

Ob tem je napovedala, da bo sprožila pravne postopke zaradi "nerazumne in žaljive" obravnave. "Še vedno nisem ločena," je zapisala. "Resnična kraljica ni ženska, ki izmakne krono drugi ženski!"

Mednarodni direktor izbora Mrs Sri Lanka World, Čandimal Džajasinghe, je za BBC povedal, da bodo krono De Silvi vrnili še danes. "Razočarani smo. To je za nas zelo sramotno," je povedal.