Na naslovnici so se obregnili ob ponovno kandidaturo Merklove za kanclerko in jo narisali v vlogi avtomobila pri avtomehaniku, ki je prinesel rezervni avtomobilski del in dejal:
Na naslovnici so se obregnili ob ponovno kandidaturo Merklove za kanclerko in jo narisali v vlogi avtomobila pri avtomehaniku, ki je prinesel rezervni avtomobilski del in dejal: "Nova izpušna cev in delal bo še štiri leta." Foto: EPA
Charlie Hebdo, nemška izdaja
Schneiderjeva pričakuje, da bodo bralci presenečeni nad vsebino tednika, saj so v njem tudi članki z resno tematiko. Foto: EPA

Merklovo so upodobili tudi na reklamnem plakatu, kjer so jo narisali na stranišču, v roki drži izvod Charlie Hebdoja, poleg pa napis "Charlie Hebdo odpira. Sedaj tudi v nemščini."

Urednica nemške različice razvpitega tednika, ki se je poimenovala Minka Schneider, verjame, da bo revija uspešna tudi v Nemčiji, saj so teme večinoma univerzalne. Sprva bodo prinašali vsebino francoske različice, si pa želijo sodelovati tudi z domačimi karikaturisti in kolumnisti.

Hitlerjeva pričeska
Prva izdaja se dotakne tudi nemške politike. Na naslovnici so se obregnili ob ponovno kandidaturo Merklove za kanclerko in jo narisali v vlogi avtomobila pri avtomehaniku, ki je prinesel rezervni avtomobilski del in dejal: "Nova izpušna cev in delal bo še štiri leta."

Na zadnjih straneh pa so se pošalili z vodjo desne populistične stranke AfD Frauke Petry, ki so jo narisali s pričesko, ki spominja na nekdanjega nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja, poleg pa zapisali: "Prečko že ima. Manjkajo le še brki!" V Nemčiji namreč stranko AfD in Petryjevo v popularni kulturi pogosto primerjajo z nacisti.

Schneiderjeva pričakuje, da bodo bralci presenečeni nad vsebino tednika, saj so v njem tudi članki z resno tematiko.

Nemško sočutje
Kot še pojasnjuje, so se za Nemčijo odločili, ker so Nemci po terorističnem napadu na njihovo pisarno v Parizu pokazali največ sočutja, kar je bilo vidno tudi v številu prodanih izvodov tednika, ki so ga izdali po napadu.

Islamska skrajneža, brata Kouachi, sta 7. januarja lani napadla prostore satiričnega tednika in ubila 12 ljudi. Po navedbah prič sta med napadom vzklikala "Maščevala sva preroka". Tednik je sicer pred tem večkrat izzval polemike in ogorčenje z objavami vsebin, ki so se nanašale na islam, med drugim karikature preroka Mohameda.