Skladba Gentleman govori o samooklicanem kavalirju, ki na zabavi dvori ženskam, vsebuje pa več angleškega besedila kot Gangnam Style. Foto: EPA
Skladba Gentleman govori o samooklicanem kavalirju, ki na zabavi dvori ženskam, vsebuje pa več angleškega besedila kot Gangnam Style. Foto: EPA

Videospot, ki so ga na YouTubu objavili v soboto ob 13. uri po srednjeevropskem času, je že prvi dan podrl rekord portala, ki ga je z videospotom za pesem Boyfriend maja 2012 postavil kanadski pevec Justin Bieber. Videospot za skladbo Gentleman si je v prvih 24 urah ogledalo 20 milijonov ljudi, dozdajšnjega rekorderja, videospot Boyfriend, pa si je v prvih 24 urah ogledalo osem milijonov ljudi.

Psyjevega "kavalirja" si je od sobotne objave na spletnem portalu ogledalo že skoraj 63 milijonov obiskovalcev portala, prebil se je na vrh lestvic glasbenega ponudnika iTunes, je pa tudi najbolje prodajana pesem med drugim v Franciji, Kanadi, na Novi Zelandiji, Danskem, Švedskem ter na Finskem.

Gentleman po poti Gangnam Styla?
Čeprav je skladba Gentleman že podrla prvi rekord, pa je težko verjeti, da bi Psy lahko ponovil nadvse uspešno zgodbo skladbe Gangnam Style. Spomnimo, skladba, ki je satira na razkošen življenjski slog v poslovnem delu Seula, je na YouTubu doživel izreden uspeh, saj ima že več kot 1,5 milijarde ogledov. S tem je podrl vse rekorde gledanosti in postal najbolj gledan film vseh časov. Psy je pesem pospremil s plesom, ki spominja na ježo konja, znameniti jahaški koraki pa so obnoreli svet.