Foto: Reuters
Foto: Reuters

Za 68-letnega Putina je glasovalo 18 odstotkov moških in 17 odstotkov žensk od skupno 2000 anketiranih v raziskavi portala Superjob.ru, ki so jo objavili v časopisu Moscow Times.

Sorodna novica Putin se bo lahko potegoval še za dva mandata

Uradno samski ruski voditelj je edina oseba v anketi odprtega tipa, ki je prejela dvomestno število glasov.

Je pa 19 odstotkov od moških, zajetih v anketi, za najprivlačnejše oklicalo kar same sebe, medtem ko kar 18 odstotkov žensk meni, da v Rusiji privlačnih moških – ni.

"Rusi še vedno za najprivlačnejšega slavnega moškega v državi prisegajo na Vladimirja Putina," so zapisali pri Superjob.ru, čeprav mu je seksapilni dejavnik letos padel za en odstotek v primerjavi z lani. "Niti igralci niti športniki ali preostali politiki mu ne morejo konkurirati."

Putin, znan po svoji fizični dejavnosti in poziranju zgoraj brez med kakim adrenalinskim športom sredi Sibirije, v raziskavi ohranja prepričljivo prednost pred svojimi najtesnejšimi zasledovalci – igralci Dmitrijem Nagijevom, Danilom Kozlovskim in Konstantinom Habenskim, za katere pa je glasovalo le 2–3 odstotka anketirancev.

Pri Superjob.ru so še povedali, da so anketo izvedli osebno med tisoč moškimi in tisoč ženskami v več kot 300 ruskih mestih med 22. marcem in 1. aprilom.