Most Reinig, oboževalcem serije po tem prizoru znan kot
Most Reinig, oboževalcem serije po tem prizoru znan kot "Ronettin most". Foto: Youtube
Naslovna podoba posebna DVD-izdaje je kombinacija fotografije Laure Palmer kot šolske kraljice in fotografije njenega trupla.
Zasedba Twin Peaksa, združena 13 let kasneje: Ray Wise, Grace Zabriskie, Sheryl Lee in David Lynch. Foto: Twin Peaks

nima nič opraviti s tem, da je požar zajel že drugo snemalno lokacijo.
V torek je namreč izbruhnil sumljiv požar na mostu Reinig, viaduktu, oboževalcem Twin Peaksa znanem kot "Ronettin most" (po njem je namreč v seriji hodila Ronette Pulaski, ena od žrtev skrivnostnega morilca Boba) v Snoqualmieju v zvezni državi Washington, kjer so serijo snemali.

Gasilci so požar pogasili, osumljenec, ki naj bi požar podtaknil, pa je pridržan.

Most, popisan z navezavami na kultno serijo, je ena bolj priljubljenih točk za oboževalce Twin Peaksa in ena od postaj vsakoletnega avtobusnega potovanja v sklopu Twin Peaks Festa.

To sicer ni prvič, da so ognjeni zublji požrli katero izmed snemalnih lokacij serije, pod katero sta se podpisala David Lynch in Mark Frost. Tako je bila leta 2000 uničena večina notranjosti kavarne Twede's Cafe, ki je v seriji nosila ime Double R Diner.
Poslastica za ljubitelje serije
Sicer pa 23 let po koncu snemanja serije na police končno prihaja posebna Blu-Ray DVD-izdaja serije, ki se jo oboževalci že močno veselijo. DVD, ki bo izšel 29. julija, vključuje skoraj 90 minut še nikdar prikazanih izbrisanih ali alternativnih prizorov iz filma Twin Peaks: Ogenj hodi z menoj, ki ga je Lynch leta 1992 posnel kot nekakšen predfilm seriji.

Za omenjene posnetke je vladalo toliko zanimanja, da so najbolj goreči oboževalci leta 2011 odprli peticijo na Facebooku, želja pa se jim bo zdaj končno izpolnila z DVD-izdajo, ki jo je osebno nadziral sam Lynch.
Brez vrnitve
"V zadnjih dneh življenja Laure Palmer se je zgodilo veliko stvari, ki jih gledalci niso še nikdar videli. Zdaj smo jih priključili novi izdaji Twin Peaksa: Ogenj, hodi z menoj in TV-serije Twin Peaks," je v izjavi povedal Lynch, ki je v ta namen tudi opravil posebne pogovore z nekaterimi glavnimi igralci serije, kot sta Sheryl Lee (Laura Palmer) in Ray Wise (Leland Palmer).

Ekscentrična, zlovešča in nepozabna serija, mešanica srhljivke in drame, limonade in kriminalke, je TV-hiša ABC vrtela le dve sezoni v letih 1990 in 1991, a je kmalu pridobila kultni status, ki se je drži še desetletja pozneje. Serija je bila sicer že izdana v obliki DVD-ja, a nikdar v kompletu s filmom in z omenjenimi prizori.
V zadnjih mesecih so se sicer pojavljale govorice, da naj bi Lynch, ki ni posnel celovečernega filma že vse od Inland Empirja leta 2006, oživil Twin Peaks, a se je izkazalo, da gre le za pobožne želje oboževalcev.
Nekaj posnetkov iz napovedane DVD-izdaje si lahko ogledate spodaj.