Bi jo vi prepoznali? Foto: EPA
Bi jo vi prepoznali? Foto: EPA

Ljudje, ki so videli fotografijo "skrivnostne rastline", ki jo je na spletni strani BBC-jevega radia objavila vrtnarska oddaja, namreč Patricie Hewitson niso zasuli z nasveti in namigi, kako se znebiti nadležne nepovabljene rastline. Namesto tega so ji pošiljali šaljive dovtipe. Sprva ženici ni bilo jasno, kaj se dogaja, nato pa je spoznala, da na vrtu za hišo goji meter in pol visoko konopljo.

Objavo je videla tudi policija v njenem domačem mestu Exmouth, a so možje v modrem zagotovili, da je ne bodo kaznovali, saj je "za rastlino skrbela v dobri veri". Oglasili so se tudi nekateri vrtnarji, ki so pojasnili, da je konoplja očitno zrasla iz semena, ki je ptici padel iz kljuna.

Hewitsonovi so svetovali, naj "nepridiprava" uniči, ga odnese na policijsko postajo ali odvrže v svoj kompostnik. Odločila se je za prvo možnost.

"Ko sem prek elektronske pošte poslala fotografijo rastline, ki je nisem poznala, sem dobila precej zabavnih odgovorov, enega tudi od policije. Hvala vsem za pomoč, upam, da sem vsaj koga pošteno nasmejala," je dejala Britanka.

Britanska policija je ob tem primeru znova opozorila državljane, da je brez posebnega dovoljenja prepovedano posaditi konopljo, Hewitsonove pa zaradi "olajševalnih okoliščin" ne bodo kazensko preganjali.