V Connecticutu je v zadnjem času porast srečanj medvedov in ljudi. Med te se je uvrstil tudi nenavadni rop, ki je doletel eno izmed tamkajšnjih pekarn.

Delavci pri Taste by Spellbound so v kombi za dostavo nalagali kolačke (cupcakes), takrat pa se je nepričakovano v garaži podjetja pojavil medved, ki je bil očitno lačen. Štirinožni tat je namreč iz garaže odvlekel cel zaboj in si tako kar sam postregel s 60 kolački.

Ob tem je dodobra prestrašil osebje, kosmatinec se je v nekem trenutku tudi zagnal proti eni izmed delavk. Čeprav so nepridiprava želeli prestrašiti, jim to ni uspelo – ta se je le umaknil in vrnil, osebje pa je bilo tisto, ki je prestrašeno zbežalo. Medveda je na koncu pregnalo hupanje. Do prihoda policistov je tako "zločinec" že izginil, poškodovan ni bil nihče, poroča Guardian.

V Connecticutu živi od 1000 do 1200 črnih medvedov, lani so jih opazili v 158 od 169 krajev in mest v državi. Leta 2022 je bilo tam rekordnih 67 poročil o medvedih, ki so vstopili v domove, prejšnji rekord je bil 45 "vdorov" leta 2020.