Molitev Paule White za predsednika. Foto: YouTube
Molitev Paule White za predsednika. Foto: YouTube

Na dogodku, ki je bil v živo prenašan prek njenega kanala na YouTubu, je Whitova ponavljala, kako "sliši zvok zmage", hkrati pa pozivala "angele", ki bi Trumpu pomagali prečkati ciljno črto. "Udari po tistih, ki misijo, da so te pretentali, Bog. Bog pravi, da je opravljeno."

Whitova je v svoji nenavadni molitvi okrivila "demonske konfederacije", ki da skušajo predsedniku ukrasti volitve".

Sorodna novica Biden povečuje vodstvo v Pensilvaniji in Georgii, Trump: Ne bom se nehal boriti za vas in naš narod

"Slišim zmago, zmago, zmago, zmago, zmago v nebesih," je dejala, ko je zaprla oči in gestikulirala z rokami. Na neki točki je izjavila, da so "pravkar odposlani angeli", nato pa začela žlobudrati v izmišljenih jezikih. "Angeli so odposlani iz Afrike, odposlani iz Afrike, odposlani iz Afrike, odposlani iz Afrike, prihajajo."

54-letna pridigarka iz Misisipija je bila tudi kritična do dozdajšnjih volilnih izidov. "Proglašamo, da bomo premagali vse strategije pekla, ki so se uskladile proti tem volitvam, ki so se uskladile proti Tvoji volji, ki so se uskladile proti Cerkvi," je dejala.

V ZDA glasovnice preštevajo že tretji dan, v boljšem položaju pa je Trumpov demokratski izzivalec Joe Biden, medtem ko predsednik napoveduje izpodbijanje izidov na sodiščih.

Trumpu zvesta že 18 let

Whitova je del Trumpove širše ekipe že vse od ustoličenja. Foto: AP
Whitova je del Trumpove širše ekipe že vse od ustoličenja. Foto: AP

Whitova je postala Trumpova osebna duhovnica, potem ko si je leta 2002 ogledal njeno TV-oddajo in stopil z njo v stik.

Večkrat jo je pripeljal na zasebne inštrukcije Biblije v Atlantic City, kjer je imel svoj hotel in igralnico, poleg tega pa je tudi gostoval v njeni oddaji. Prav Whitovi pripisujejo, da je Trumpa spreobrnila v krščansko vero.

Med predvolilno kampanjo leta 2016 je bila del Trumpovega evangeličanskega svetovalnega odbora, zadolžena pa je bila tudi za molitev na inavguraciji.

Je ena najzvestejših predsednikovih sodelavk, ki ves ta čas deluje kot njegova duhovna svetovalka, večkrat vodi z njim molitve v Ovalni pisarni, navdušeno je tudi podpirala predsednikovo odločitev leta 2017, da prizna Jeruzalem kot prestolnico Izraela.

Whitova je med drugim izjavila, da se Trumpovi politični nasprotniki poslužujejo "čarovništva" in da se bo "vse osebe ali entitete, ki delujejo proti predsedniku, razkrilo, ukrepalo proti njim in zatrlo prek žlahtne krvi Jezusove". Vse tiste, ki jo kritizirajo, pa zavrača kot figure v politični zaroti proti predsedniku.