"Zelo je navdušen, da si je ustvaril družino." Foto: AP

Vremenski izvedenec svizec Phil v ameriškem mestecu Punxsutawney v Pensilvaniji letos na začetku februarja po sončnem vzhodu ni videl svoje sence in je tako napovedal zgodnjo pomlad. Velikih novic pa v svižčevem svetu ni konec.

Njegovi skrbniki v Punxsutawney Groundhog Clubu so namreč na družbenih omrežjih naznanili, da je vremenoslovec postal oče – z "ženo" Phyllis sta prvič dobila naraščaj. Spola ali imen dveh mladičkov niso razkrili.

Sorodna novica Vremenski izvedenec, svizec Phil, napovedal zgodnjo pomlad

Po besedah Thomasa Dunkela, predsednika skupine The Inner Circle, ki vsako leto nadaljuje tradicijo napovedovanja pomladi, je eden izmed članov kluba mala svizca odkril 23. marca, ko je prišel nahranit novopečena starša. "Veseli smo. S Philom sem se pogovarjal s svojo palico, ki mi omogoča, da govorim njegov jezik – zelo je navdušen, da si je ustvaril družino," je na tiskovni konferenci razkril Dunkel, poroča AP.

Phil in Phyllis živita v klimatiziranih prostorih spominske knjižnice Punxsutawney, a ker je njuna družina zdaj bogatejša za dva družinska člana, ju nameravajo preseliti v večji dom na ozemlju knjižnice.

Kot Božiček in velikonočni zajček tudi Phila, ki svoje delo opravlja že od leta 1887, spremlja mitologija, da bo živel večno, ker je popil čarobni "eliksir življenja" – njegovi ženi na žalost to ni dovoljeno. Tudi njegovi otroci ga tako ne bodo nasledili na prestolu.