Iz province Henan je prišel na splet zabaven posnetek, ki prikazuje, kako se je ena izmed velikanskih napihljivih dekoracij lune odkotalila po ulici, za njo pa tečejo prireditelji festivala in jo skušajo ustaviti. Kje se je kotaleča "pošast" ustavila, ni znano.

Kitajski festival polne lune, praznik žetvene lune oziroma praznik sredine jeseni v osrednjem delu Kitajske, v Tajvanu, Hongkongu in Vietnamu velja za enega najpomembnejših dni v letu. Po pomembnosti je primerljiv s praznovanjem kitajskega novega leta. Začetki praznika izvirajo 3000 let nazaj, festival pa se vsako leto odvije na 15. dan osmega meseca v kitajskem koledarju. Na ta večer je Luna najbolj okrogla in najsvetlejša v vsem letu.

Značilna hrana festivala so lunini kolački, ki so različnih okusov in nadevov, vsi pa so okrogle oblike. V kitajski kulturi okrogla oblika namreč predstavlja popolnost in združitev, zato si ljudje v krogu družine in prijateljev podarjajo lunine kolačke z namenom, da drug drugemu zaželijo dolgo in srečno življenje.