Mike, Andy in Tim so trije očetje, ki so prezgodaj izgubili svoje hčerke, zato so se odločili, da skupaj poskušajo druge zavarovati pred to usodo. Odločili so se, da bodo prehodili skoraj 500 kilometrov dolgo pot, na kateri bodo zbirali denar za preprečevanje samomorov in pomoč ljudem v stiski.

Cilj akcije je bilo zbrati vsaj 30 tisoč funtov, ki so jih nameravali podariti dobrodelnim organizacijam, ki se ukvarjajo z pomočjo ljudem, ki v razmišljajo o tem, da končajo svoje življenje. Akcija ni le dosegla zastavljenega cilja, ampak ga je z zbranimi pol milijona funtov astronomsko presegla.

K uspehu akcije so veliko pripomogli tudi slavni Britanci, ki so poleg svojih velikodušnih donacij tudi pozvali svoje oboževalce, da se jim pridružijo in podprejo akcijo. Med največjimi podporniki hodečih očetov sta bila Nicole Kidman in Daniel Craig, vsak od njiju je daroval 10 tisoč funtov.

Nicole Kidman in Daniel Craig sta pomagala zbrati vratolomno dobrodelno vsoto. Foto: Reuters
Nicole Kidman in Daniel Craig sta pomagala zbrati vratolomno dobrodelno vsoto. Foto: Reuters

"Trije neverjetni očetje, ki delajo neverjetno čudovito stvar, ki bo koristila tako veliko ljudem v stiski. Ob koncu njihove poti in navdihnjena z mojim prijateljem Danielom Craigom, bom tudi sama darovala 10.000 funtov v podporo očetom," je ob svojo donacijo po navedbah CNN-a zapisala Kidman.

"Močno verjamem, da je moja hčerka v trenutku teme sprejela napačno odločitev. Dve minuti prej ali pozneje in odločitev bi bila drugačna. Tukaj smo zato, da ljudem podarimo ti dve rešilni minuti," je povedal eden od hodečih očetov Tim Owen.

"Z zbiranjem tega denarja upamo, da lahko preprečimo, da druge družine trpijo enako trpljenje, kot smo ga mi. Upamo, da bodo naše grozne zgodbe vsaj nekomu lahko pomagale," je v solzah dodal Andy Airey.