Ves svet pošilja pomoč v Avstralijo. Foto: Reuters
Ves svet pošilja pomoč v Avstralijo. Foto: Reuters

Slovenija kvačka in šiva žepke za mladiče poginulih živali v Avstraliji. Mednarodnemu projektu so se pridružile nekatere slovenske organizacije, ki bodo na začetku februarja v Avstralijo poslale nekaj sto vrečk za koale in kenguruje. Kvačkajo tudi v večgeneracijskem centru v Logatcu.

Po ocenah strokovnjakov naj bi med požari v Avstraliji poginila tudi okoli milijarda živali. Foto: Reuters
Po ocenah strokovnjakov naj bi med požari v Avstraliji poginila tudi okoli milijarda živali. Foto: Reuters

Veliko mladičev je zaradi požarov ostalo samih, zdaj pa potrebujejo posebno nego in toplino. Z vseh koncev sveta zanje šivajo tople vreče in tudi slovensko pomoč bodo živali dobile.

"Gre za kenguruje vrečarje, ki potrebujejo tople ovoje, in to je to, kar zdaj delamo. Material mora biti 100-odstotna volna ali bombaž, torej naravni materiali, zato da se živali v njih dobro počutijo in da lahko dihajo," je povedala Martina Kališek.

Udeleženci druženja ob kvački, ki poteka vsak teden v večgeneracijskem centru v Logatcu, ta pa deluje v okviru Slovenske filantropije, so se z velikim veseljem pridružili mednarodnemu projektu in zdaj končujejo večtedensko kvačkanje in šivanje za avstralske živali.

"Gre za izrazito medgeneracijsko in tudi medkulturno aktivnost. Je pa dodana vrednost tega kvačkanja, da ga obiskujejo tudi prosilci za mednarodno zaščito iz azilnega doma v Logatcu," je povedala Saša Musec iz Hiše Sadeži Družbe iz Slovenske filantropije.

Slovenski prostovoljci bodo izdelali nekaj sto vrečk in jih v začetku februarja poslali v Avstralijo.

Tudi Slovenija kvačka za avstralske živali