Ziona Čana (desno) s svojo številčno družino. Foto: Reuters
Ziona Čana (desno) s svojo številčno družino. Foto: Reuters

S skupno 167 člani naj bi bila njegova družina največja, a je to odvisno od tega, ali štejete tudi vnuke, ki jih je imel 33.

Winston Blackmore, vodja poligamne mormonske sekte v Kanadi, ima s 27 ženami okoli 150 otrok, kar pomeni, da družina skupaj šteje 178 članov.

Družina živi v štirinadstropni hiši s sto sobami. Foto: Reuters
Družina živi v štirinadstropni hiši s sto sobami. Foto: Reuters

Ziona Čana je živel s svojo številčno družino v veliki, štirinadstropni rožnati stavbi z okoli sto sobami v Baktavngu, odročni vasici v Mizoramu na severovzhodu države, ki je postala prava turistična znamenitost.

Žen bi imel še več

Sekto po imenu "Čana" je leta 1942 ustanovil Zionov oče, šteje pa več sto družin. Ziona se je prvič poročil pri 17 letih, trdil pa je, da se je nekoč poročil z desetimi soprogami v enem samem letu.

Žene so si delile veliko sobo s skupnimi ležišči blizu njegove zasebne spalnice, domačini pa poročajo, da je imel rad vedno ob sebi okoli sedem ali osem žen naenkrat.

Čeprav je imel res ogromno družino, pa je Ziona Čanav pogovoru za Reuters leta 2011 dejal, da si želi še več soprog in otrok.

"Pripravljen sem svojo družino še razširiti in naredil bi vse, da bi se vnovič poročil. Toliko ljudi imam, za katere je treba poskrbeti, in sebe zaradi tega pojmujem kot srečnega," je dejal.