Wu je bila znana po tem, da je nosila do tal segajočo svileno obleko, medtem ko je izmenično pozdravljala hollywoodsko elito in dvigovala telefon, da bi sprejela naročila.

Vrt Madame Wu na bulvarju Wilshire v Santa Monici je kmalu po odprtju leta 1959 postal priljubljena destinacija, ki je pritegnila stranke tako zaradi svoje kuhinje – igralka Mae West je dala prednost hladni melonini juhi, igralca Gregory Peck in Paul Newman sta uživala v toastu s kozicami in rakovimi napihnjenci, medtem ko je monaška princesa Grace najraje izbrala pekinško pečeno raco – kot zaradi interierja.

Takoj je obžalovala, da je restavracijo leta 1998 zaprla, in odprla Madame Wu's Asian Bistro & Sushi. Ta restavracija ni bila tako uspešna, a naklonjenost do Wu je ostala. Ko je leta 2014 dopolnila 100 let, so njene stare stranke napolnile hotelsko plesno dvorano za njeno rojstnodnevno zabavo.

Wu, rojena kot Sylvia Cheng 24. oktobra 1915, je odraščala v Džjudžjangu, mestu jugozahodno od Šanghaja, kjer se je naučila kuhati, medtem ko je opazovala kuharico, kako pripravlja obroke za njeno premožno družino.

Družina se je preselila v Šanghaj in nato v Hongkong. Med drugo svetovno vojno se je s čezoceansko ladjo odpeljala v New York. "Ne vem, kako sem imela pogum," se je pozneje spominjala. "V Ameriki nisem imela družine. Pot je trajala 40 dni, zaradi vojne pa je bila vso pot zatemnjena."

Med študijem na univerzi Columbia je spoznala Kinga Yana Wuja, uspešnega kemika. Poročila sta se, imela tri otroke in se preselila v Los Angeles, kjer je on sprejel službo inženirja pri Hughes Aircraft Co, ona pa je odprla restavracijo.

Wu je pisala kuharske knjige, se redno pojavljala na televizijskih zaslonih. Znana je bila tudi po dobrodelnem delu, zlasti v centru za raka City of Hope, potem ko je njena hčerka Loretta umrla za rakom na dojki v starosti 34 let.

Wu ima še sinova Georgea in Patricka ter številne vnuke, poroča LA Times. Njen mož, s katerim je bila poročena 67 let, je umrl leta 2011.