Javnost so posnetki močno pretresli. Foto: Reuters
Javnost so posnetki močno pretresli. Foto: Reuters

Poleg tega so uvedli preiskavo, potem ko je posnetek incidenta razburil javnost.

Incident se je zgodil v petek zvečer, ko so prebivalci na pomoč poklicali policijo, ko so videli sredi ulic manjšega mesta Staines-upon-Thames pobeglo kravo. Glede na posnetke, ki so zakrožili po spletu, se je policijski avtomobil dvakrat namerno zaletel v žival. Na koncu se je 10-mesečna krava zataknila pod vozilom.

"Za to dejanje ne vidim nobene razumne potrebe. Prosil sem za celovito in nujno pojasnilo," je na družbenem omrežju X zapisal notranji minister James Cleverly. Zdi se, da gre za nepotrebno uporabo takšnega ukrepa, je dodal.

Policija je sprva v soboto sporočila, da so kravo sicer skušali ujeti tudi na druge načine, a neuspešno. Zato so se odločili, da jo prestrežejo z vozilom. V nedeljo pa so zagotovili, da bodo temeljito preučili dogodek, policista pa so za zdaj premestili na drugo delovno mesto in do zaključka preiskave ne bo opravljal terenskega dela.

Kravo Beau Lucy je po pobegu podrobneje pregledal veterinar, nato jo je prevzel lastnik, ki je zagotovil, da se počuti bolje.