Proga je dolga 400 metrov. Foto: Matija Mastnak
Proga je dolga 400 metrov. Foto: Matija Mastnak

"Proga je odlična! Speljana je med drevesi po parku, je zelo zanimiva. To je noro dobra pridobitev za Celje. Ljubitelji športa smo navdušeni," je povedal Robert Karlatec.

Ta je pred jutrišnjim odprtjem prvi preskusil 400 metrov dolgo progo v celjskem mestnem parku. Namenjena bo tako izkušenim tekačem kot začetnikom. Za izposojo imajo trenutno na voljo šest kompletov opreme za smučarske teke.

Robert Karlatev je prvi preizkusil novo pridobitev. Foto: Matija Mastnak
Robert Karlatev je prvi preizkusil novo pridobitev. Foto: Matija Mastnak

"Obljubljenih imamo še več. Te pa si jih bodo lahko ljudje brezplačno izposojali v bližnjem tenis klubu," pojasni Direktor celjske Družbe za opravljanje s parkirišči in javnimi objekti Ivan Pfeifer.

Dodaja, da so za ureditev smučarske proge potrebovali več kot tri tedne. Snežna topa, ki so ju kupili lani, sta do zdaj izbruhala približno 600 kubičnih metrov umetnega snega.

Za njegovo proizvodnjo pa morajo temperature pasti pod ledišče. "Kot zdaj kaže, bo v četrtek naslednji teden vnovič prišlo do ohladitve in takrat bomo spet lahko delali sneg. Če bo mogoče, bomo progo tudi podaljševali," še pravi.

Kmalu tudi sankališče

Na bližnjem otroškem igrišču imajo v načrtu urediti tudi manjše sankališče, doda podžupan Mestne Občine Celje Vladimir Ljubek. "Pripravlja se manjši hribček, kjer se bodo lahko sankali otroci. Za odrasle sicer proga ne bo primerna. Ti se lahko sankajo na bližnjem smučišču Celjska koča," pojasnjuje.

Za ureditev zimske idile na robu mesta ob reki Savinji so namenili dobrih 80 tisoč evrov.