"Tigra" je lovilo več kot sto policistov. (Fotografija je simbolična.) Foto: EPA

Francoske oblasti, ki neutrudno iščejo skrivnostno veliko mačko, ki se potepa v okolici Pariza, so sporočile, da so po analizi odkritih živalskih stopinj za divje živali izključili možnost, da bi žival spadala v družino tigrov.

Strokovnjaki iz državnega urada za lov in divje živali ONCFS so namreč zatrdili, da pri iskani živali ne gre za tigra. "Velikost živali bi lahko opredelili nekje med domačo mačko in večjo mačko," je povedal Eric Hansen iz ONCFS-ja.

Zaradi teh ocen so iskalno akcijo omilili, saj da ni nevarnosti za splošno populacijo. Varnostna ekipa zdaj išče žival le v mestu Montevrain 40 kilometrov vzhodno od Pariza in blizu francoskega Disneylanda.

Obsežna iskalna akcija
Opažanja velike štirinožne živali od četrtka dalje - žival je na parkirišču supermarketa v mestu Montevrain opazila ženska, ki je tigra nato fotografirala ter opozorila policijo, nato pa so skrivnostno žival opazili tudi drugi - so sprva spodbudile tamkajšnje oblasti v obsežno iskalno akcijo, v kateri je sodelovalo več kot 100 policistov, poleg njih pa tudi vojaki in helikopter.

Strokovnjaki so sprva zatrjevali, da gre za tigra, tako da so oblasti prebivalcem mesta Montevrain in okolice svetovale, naj se ne zadržujejo na prostem, dokler ne ujamejo divje živali. Policija je danes zjutraj tudi varovala vhode šol med prihodi učencev.