Park je velik okoli 1000 kvadratnih metrov in ima dva med seboj ločena prostora, ki sta namenjena za male in velike pse. V obeh ločenih delih se nahajajo pitnik, klopi, drevesa in predor za igro. Prav tako je park opremljen z javno razsvetljavo, so pojasnili na mariborski mestni občini, poroča STA.

Ob parku je tudi na novo urejena pot, posadili so sedem dreves, ki so jih tja prestavili iz Maistrove ulice. "Pasji park služi namenu prostega gibanja psov, kar na javnih površinah ni dovoljeno. Seveda je pri tem potrebna previdnost in nadzor lastnika psa. Tako kot na ostalih površinah bo tudi tukaj treba pasje iztrebke za psom odstraniti," poudarjajo na občini, ki je za postavitev pasjega parka porabila 71.000 evrov.

Park je velik 1000 kvadratnih metrov. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Park je velik 1000 kvadratnih metrov. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Denar za projekt vzpostavitve prvega pasjega parka v Mariboru je bil že pred leti rezerviran v občinskem proračunu, a ni bil uresničen. Otrokom je vstop dovoljen le ob spremstvu odrasle osebe.

Zbirali bodo hrano in druge oblike pomoči za živali v zavetišču

Ob današnjem odprtju pasjega parka bodo do 13. ure zbirali hrano in druge oblike pomoči za Zavetišče za živali Maribor, kjer imajo trenutno veliko mačjih mladičev. Sporočili so, da bodo veseli predvsem dietne hrane za pse in mačke, saj je v zavetišču veliko alergikov. Zelo dobrodošli so tudi hrana za mačje mladiče, brisače, rjuhe, odeje, igrače za vse živali in pesek za kužke.

Predstavilo se bo tudi Kinološko društvo za reševalne pse (REPS) Maribor, s 25-letno tradicijo. Društvo združuje vodnike psov, ki jih izšolajo za iskanje pogrešanih oseb na težje dostopnih terenih, poroča STA.

V celotnem obdobju delovanja so izvedli 65 realnih iskalnih akcij z visokim deležem uspešnosti najdenih oseb. Čez 14 dni se ekipa štirih vodnikov z reševalnimi psi odpravlja na svetovno prvenstvo reševalnih psov v Romunijo, ki poteka pod okriljem Svetovne zveze reševalnih psov (IRO).