Fotografija je simbolična. Foto: EPA
Fotografija je simbolična. Foto: EPA

Puma naj bi se v Moravskih Toplicah zadrževala že nekaj dni. Predtem pa so jo domačini opazili na območju Lendavskih Goric. Puma, ameriški plenilec iz družine mačk, naj bi se tokrat sprehajala sredi vasi, blizu turističnega naselja. Opazili pa so jo samo 400 metrov od zdravilišča, tako pa turistom polagajo na srce, naj bodo previdni. Franc Bruner iz Lovske družine Moravci je posebno poudaril in pozval, naj starši pazijo na otroke.

Sorodna novica Puma v Lendavi? Iskanje poteka tudi z brezpilotnimi letalniki.

Stroka sicer pravi, da je puma očitno navajena na ljudi, to pa namiguje na to, da je od nekod pobegnila oziroma jo je nekdo izpustil. Načeloma nikogar ne bi smela ogrožati, ljudem je lahko nevarna predvsem ob napačnem ravnanju.

Lovci ob tej priložnosti opozarjajo, naj bodo ljudje previdni, saj puma lahko postane nevarna in napadalna, če se počuti ogroženo ali pa je sestradana. "Če jo spravijo v situacijo, v kateri bo ogrožena, bo odreagirala kot vsaka prostoživeča žival," je poudarila veterinarka Smilja Nabergoj. "Njena glavna hrana so miši, zajčki, srne. Priporočam, da drobnico zapirate v ograde," je še pojasnila.

V Moravskih toplicah domačini opazili pumo