Dobitniki lahko izberejo enkratno izplačilo zneska ali izplačevanje po obrokih. Foto: Reuters
Dobitniki lahko izberejo enkratno izplačilo zneska ali izplačevanje po obrokih. Foto: Reuters

Pravila igre Mega Millions, v kateri množice Američanov upajo na dobiček, so lani malenkost spremenili, in sicer so ceno srečke dvignili na dva dolarja. Poleg tega je prej igralec izbiral med petimi številkami od ena do 75 in eno dodatno številko od 1 do 15, medtem ko zdaj izbira med petimi številkami od 1 do 70 in eno dodatno številko od 1 do 25.

Možnosti, da nekdo pravilno izbere pet številk, so se tako povečale, vendar pa se je hkrati zmanjšala možnost za pravilno izbiro dodatne številke, ki pa je za glavni dobitek ravno tako potrebna. Možnost glavnega dobitka z eno kombinacijo je bila do lanskega leta ena proti 260 milijonom, zdaj pa je ena proti 303 milijonom.

Povprečen Američan za igro Mega Millions letno zapravi 361 evrov, delež dobička od vplačil pa si razdeli 44 zveznih držav, prestolnica Washington in Deviški otoki – zgolj zvezna država New York je leta 2016 denimo od tega dobila 2,896 milijarde evrov.

Večina zmagovalcev se odloči, da glavni dobitek vzame takoj in v celoti, namesto izplačevanja v obdobju več let, s katerim bi dobili izplačan celoten znesek. Ob odločitvi za enkratno izplačilo bi tako denimo zmagovalec od 1,387 milijarde evrov dobil 794,259 milijona evrov, od tega pa bi seveda moral plačati še davke.