Zbiralec je prek spleta za Dončićevo kartico odštel natanko 237.777 dolarjev. Foto: beckett.com
Zbiralec je prek spleta za Dončićevo kartico odštel natanko 237.777 dolarjev. Foto: beckett.com

Kot je poročala spletna stran družbe beckett.com, na kateri se ukvarjajo z zbirateljskimi karticami športnikov, je zbiralec prek spleta za Dončićevo kartico odštel natanko 237.777 dolarjev. Kot pojasnjujejo na omenjeni spletni strani, so tudi stopili v stik s kupcem s spletne dražbe na eBayu (njegovo uporabniško ime je buybuymj), ki je potrdil nakup.

Ta je za kartico z oznako 2018-19 Panini National Treasures Luka Doncic Rookie Card, ki so jo izdali pred manj kot enim letom, odštel izjemno visok znesek, pa čeprav cene Slovenčevih kartic že tako dosegajo vse višje cene.

Kot pravijo pri beckett.com, ima ta kartica nekaj značilnosti, ki so njeno ceno ponesle v višave. Številka kartice je namreč 77/99, torej je v njej številka, ki jo nosi Dončić na dresu pri svojem Dallasu. To pa naj bi bil tisti faktor, ki je pomagal kartici do astronomske cene.

Sprva so jo sicer prodajali za 265.000 ameriških dolarjev, a so sprejeli zgoraj omenjeno vsoto. Kupec je kartico kupil junija lani od zbiratelja na Kitajskem.

V zadnjih nekaj mesecih se sicer Dončićeve kartice iz njegove prve sezone v NBA prodajajo za približno 40.000 dolarjev, a nobena nima številke 77 in je tako "manj zaželena".